TRE RECEPT FÖR BAKMASKIN:
BULLE
6 dl glutenfri mjölblandning
1 ägg
0,5 dl socker
1/4 tsk salt
2 tsk kardemumma
3 msk margarin
1,5 tsk torrjäst
2,5 dl mjölk
Mät upp de torra ingredienserna i skålen. Tillsätt ägg och smältmargarin.
Smula ner jästen i den fingervarma mjölken och häll i skålen. Starta
programmet.
BLANDBRÖD
3 dl äppelsaft
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk anis
1 ägg
0,5 dl sockerbetsflingor
0,5 dl mörk glutenfri mjölblandning
5 dl glutenfri mjölblandning
2 tsk torrjäst
Mät upp ingredienserna i formen i ovanstående ordning, torrjästen sist
ovanpå mjölblandningen. Starta programmet.
YOGHURT-NÖTBRÖD
2 dl yoghurt naturell
1 dl vatten
2 msk krossade nötter
2 msk olja
1 msk farinsocker
1 tsk salt
6 dl glutenfri mjölblandning
2 tsk torrjäst
Mät upp ingredienserna i formen i ovanstående ordning, torrjästen sist
ovanpå mjölblandningen. Starta programmet.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar