torsdag 3 september 2009

Köttfärslimpa b.o.k

Fortsätter med köttfärsrecept:
Köttfärslimpa med följande ingredienser:
Köttfärs
Ströbröd
Mjölk
Lök
Ägg
Kapris
Bacon
Ost
Salt och peppar


Häll ca 1,75 dl mjölk i en skål och lägg däri 5 msk ströbröd, rör om lite och låt stå att svälla i ca 10 min.
Blanda under tiden samman 400 g köttfärs med en nypa salt och lite svart- och vitpeppar, tillsätt i köttsmeten en riven halv gul lök,
ett ägg och ströbrödssmeten om den stått till sig.
Lägg i ett par teskedar kapris och tärnad ost och bland lite försiktigt så det fördelar sig bra i smeten.







Smöra en sån avlång brödform lägg ner skivor av (1 pkt) bacon på botten så att det blir smidigt att lägga runt om färsen som nu ska ner i formen,






glöm inte att forma till smeten till en slags limpform (därav köttfärslimpa) och svep över baconet..
In i ugnen som är förvärmd till 175°, låt stå i typ en timme.






Den här rätten serveras med fördel potatis(och brunsås), svartvinbärsgele och varför inte lite grönsaker.

0 kommentarer: