söndag 27 september 2009

Pizzasallad

Nu är vitkålen billig och fräsch.

Lets make pizzasallad


Gör så här

Dressing:
Ta en burk, häll i nån deciliter vitvins- eller äpplecidervinäger, lite sockerlag eller socker eller honung, salt och en liten skvätt av det sista i en vit bag in box som står å blir dålig i kylen.

Ta en vitlöksklyfta å ge den en rejäl smäll och lägg i tillsammans med basilika och/eller timjan och lite svartpeppar. Skaka om och ställ burken åt sidan och låt bli god.

Strimla ett halvt vitkålshuvud så fint du kan, med en nyslipad skitvass kniv. Har du ingen går du till clas och köper deras kniv med hål i och diamantbrynet som är ihopfällbart och som kostar 19 spänn.

Nu ska vitkålen slakas. Banka den med en knytnäve, kastrull, eller kavla. Om man slakar med skållhett vatten tycker jag den blir tråkig, men det är valfritt.

slå vinägern över vitkålen (den ska ligga i en skål nu) rör om och täck med gladpack och ställ i kylen.

Innan servering häller du på extra virgin olivolja, rör runt. servera inte kylskåpskall.

2 kommentarer:

bengt sa...

Kul med alla recept.
Och all aktivitet.

frollen sa...

Hm, lät lite sarkastiskt. Men det blir förhoppningsvis bättre.. Vill du vara med? Grillmäster som du är.