onsdag 8 februari 2012
Glutenfritt för 80 talets julklapp BAKMASKINEN
Upplagd av Hasse kl. 19:23 0 kommentarer
Etiketter: Bakmaskin, Bröd, Bulle, Glutenfritt
Glutenfritt Pizzabotten bland annat
Det finns en del människor med problem att äta vete så därför lägger jag ut en del tips på bla pizzabotten som färdig på ica kostar dyra pengar.
Håll till godo :)
Upplagd av Hasse kl. 19:22 0 kommentarer
Etiketter: Bröd, Glutenfritt, Inbakat, Kaffebröd, Kaka, Paj, Pizza, Tårta
lördag 4 februari 2012
Någon sorts äppelefterrätt.
Upplagd av Mojj kl. 21:32 0 kommentarer
Etiketter: Äpplen
fredag 3 februari 2012
Cappuccino cheesecake
200 g digestivekex
75 g smör
1 tsk kanel
1 dl starkt kaffe
3 gelantinblad
200 g philadelphiaost, går utmärkt med light för den som vill ha det
2,5 dl kesella
3 st äggvitor
2 dl socker
kakao att pudra över
mörk choklad
1/Sätt ugnen på175 grader. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda dem medsmält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord formmed löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta utoch låt svalna.
2/Blötlägggelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta påsvag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
3/Rör ihopPhiladelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsättkaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i enseparat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tillsvitorna blir blanka och toppar sig.
4/Vänd sedan nervitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen medkexbottnen.
5/Låt cheesecakenstå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och ströpå hyvlad choklad före servering.
För den som klarar av att låta den stå och mogna över natten (helst 1 dygn) så smakar den mera mm mm mm
Upplagd av Hasse kl. 23:02 0 kommentarer
Etiketter: Cheesecake, Kaffebröd, Kaka
Basilikatonfisk med spagetti
Upplagd av Hasse kl. 22:31 0 kommentarer
måndag 6 september 2010
söndag 27 juni 2010
pseudovegetarisk pastasås - El Cheapo
Gjorde en god pastasås idag som jag tänkte dela med mig av.
2 portioner
1 dl röda linser
1 lök
1 burk tomater: Mutti för de rika, Lidls Nostia för de fattiga.
2 vitlöksklyftor
2 msk smör/margarin, 2 msk olivolja
1/2 buljongtärning - jag använde köttbuljong, därför är den inte helt vegan.
Oregano, Basilika, Chilipulver, Paprikapuver, Svartpeppar efter smak.
1 krm aromat
1-2 krm rökarom till linsvattnet
1/2 msk socker
2-3 msk tomatpuré
Salt
250 gr Spaghetti
En bit parmesan.
Lägg en dryg deciliter röda linser i blöt i en halvtimme
Koka upp vatten till de röda linserna, jag hade i salt och några droppar liquid smoke/rökarom.
Skölj av linserna och lägg i det kokande vattnet, på med ett lock och låt dem koka några minuter innan du ställer kastrullen åt sidan.
På med en annan kastrull och dra ner till fyran. Lägg i en rejäl klick smör och lite olivolja. Finacka en lök och bryn. När löken är nästan klar lägger du i en finhackad vitlöksklyfta och kryddor, rör om och se till att vitlöken inte blir bränd genom att hälla i tomatburken precis när vitlöken är lagom brynt.
I med aromat, socker, buljong och tomatpuré. Skölj av linserna i ett durkslag och lägg i dem oxå.
Nu låter du såsen puttra på ettan-tvåan å länge du tycker det behövs. Späd med vatten om den blir för tjock. Smaka av med den andra vitlöksklyftan och eventuellt salt och andra kryddor om det behövs innan servering.
Koka pastan och toppa hela härligheten med så mycket parmesan du har.
Upplagd av tiq kl. 22:29 0 kommentarer
Etiketter: Pasta, Pseudovegetariskt