fredag 3 februari 2012

Cappuccino cheesecake

Ingredienser

200 g digestivekex
75 g smör
1 tsk kanel
1 dl starkt kaffe
3 gelantinblad
200 g philadelphiaost, går utmärkt med light för den som vill ha det
2,5 dl kesella
3 st äggvitor
2 dl socker
kakao att pudra över
mörk choklad



Gör så här

1/Sätt ugnen på175 grader. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda dem medsmält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord formmed löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta utoch låt svalna.

2/Blötlägggelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta påsvag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.

3/Rör ihopPhiladelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsättkaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i enseparat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tillsvitorna blir blanka och toppar sig.

4/Vänd sedan nervitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen medkexbottnen.

5/Låt cheesecakenstå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och ströpå hyvlad choklad före servering.

För den som klarar av att låta den stå och mogna över natten (helst 1 dygn) så smakar den mera mm mm mm

0 kommentarer: