onsdag 8 februari 2012

Glutenfritt Pizzabotten bland annat

Det finns en del människor med problem att äta vete så därför lägger jag ut en del tips på bla pizzabotten som färdig på ica kostar dyra pengar.

Håll till godo :)



PIZZABOTTEN
2dl vatten
25g jäst
0,5tsk salt
4-5dl glutenfri mjölblandning
1msk olja
Dela sönder jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, mjöl och olja.Tryck
ut degen på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Låt degen jäsa medan du
tillreder fyllningen. Grädda pizzan i 200 graders ugnsvärme omkring
20-30minuter.






LÄTTA SMÅKAKOR
3dl glutenfri mjölblandning
0,5dl socker
1tsk vaniljsocker
1ägg
100g mjukt margarin
2msk vatten
Rör mjöl och socker i en skål. Tillsätt ägg, margarin och vatten. Rör
smeten jämn. Låt smeten vila i kylskåpet några timmar. Kavla ut till en
tunnplatta och skär ut runda kakor med en form. Grädda i 225 graders
ugnsväme omkring 5 minuter.

MANDELKAKOR
100g smör eller margarin
1dl socker
1tsk kanel
1tsk nejlika
1ägg
3dl glutenfri mjölblandning
1dl mandelkross
1tsk bakpulver
Rör margarin och socker pösigt. Vispa ner ägget. Blanda de torra ingredienserna
och rör ner i smeten. Trilla små kulor på bakplåtspapper
på plåten. Grädda i 200 graders ugnsvärme omkring 5-10 minuter.

KOKOSKAKOR
2ägg
1dl socker
200g kokosflingor
Vispaägg och socker pösigt. Rör ner kokosflingorna. Klicka småkakor
med en sked på bakplåtspapper på en plåt och grädda i 200 gradersugn
omkring5 minuter.


JULBAK
BOVETEPEPPARKAKOR
150g margarin
1dl socker
1dl sirap
2tsk ingefära
2tsk kanel
1tsk nejlika
0,5tsk kryddpeppar
2ägg
5,5dl bovetemjöl
1,5tsk bakpulver
Koka upp margarin, socker, sirap och kryddor och låt svalna. Vispa upp
äggen,blanda bakpulvret i bovetemjölet och rör ner allting. Ställ degen
svalt och låt den stelna till följande dag. Kavla ut degen till en tunnplatta
och skär ut pepparkakor med en form. Grädda i 200 graders ugnsvärme
8minuter.

GODA JULTÅRTOR
Potatisdeg:
1,5dl potatisflingor
1,5dl vatten
200g smör
5dl naturligt glutenfri mjölblandning
Fyllning:
plommonpuré
ägg till pensling

Rör ner potatisflingorna och vattnet i en skål och låt det stå en stund.
Arbeta in margarin och mjöl. Låt degen stelna i kylskåp omkring 20
minuter.Kavla ut degen till en platta, mjöla vid behov. Skär ut kakor med
en rund form. Fördela fyllningen mitt på kakorna. Vik tårtorna till en halvmåne.
Pensla med ägg och grädda i 225 graders ugnsvärme 10-15
minuter.








0 kommentarer: