onsdag 16 januari 2013

Fruktkaka GF

FRUKTKAKA
50g suckat
10st. konserverade körsbär
50g mandelkross
2msk skalade hela mandlar
2dl russin
2msk konjak
200g smör eller margarin
2,5dl socker
4ägg
2,5dl glutenfri mjölblandning
2dl majsmjöl
1,5tsk bakpulver
Strimla suckaten och klyv de konserverade körsbären. Vispa smör och
socker poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda mjölet i en skål.Tillsätt
suckat,krossad och hel mandel och russin. Rör ner mjöl och frukt
samt konjak i smör-äggskummet. Häll smeten i en smord och bröad
form.Grädda i 175 graders ugnsvärme omkring 1 timme.
 
Servera en kopp kaffe o en kojak till kakan o njuuuut
 
//Hasse

0 kommentarer: