måndag 9 juli 2012

Glutenfria Kardemummabullar

SÖTABAKVERK
BULLE
5dl mjölk
50g jäst
2tsk fiberhusk (psylliumskalpulver)
1ägg
2dl socker
1tsk salt
1msk kardemumma
150g smör
12-13dl glutenfri mjölblandning
Delasönder jästen i fingervarm mjölk i en degbunke. Tillsätt fiberhusk
(psylliumskalpulver).Arbetaihop och låt smeten svälla 10 minuter.
Tillsätt ägg, socker, kryddor, 6 dl mjöl och smält smör. Knåda degen
kraftigt, helst i matberedare eller med elvisp några minuter. Tillsätt
resten av mjölet för hand. Knåda degen ytterligare på ett väl mjölat
bakbord. Forma degen till långa stänger och dela dem i lika stora delar.
Trilla bullar och låt bullarna jäsa övertäckta på ett bakplåtspapper.
Pensla därefter bullarna med ägg och garnera med pärlsocker. Grädda
i225 graders ugnsvärme omkring 10 minuter.

0 kommentarer: